Als medisch pedicure behandel ik alle soorten risicovoeten van voetschimmel, een ingegroeide teennagel tot complexe nagelaandoeningen waaronder die van diabetespatiënten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen.

Nagel Beugel Podofix € 25

Podofix is een methode voor het corrigeren en herstellen van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze methode is geschikt voor bijna iedereen, en dus ook voor jonge kinderen diabetici. Podofix helpt de nagels om terug te groeien in de natuurlijke groei. Podofix is aangepast aan de vorm van de nagel en kan hierdoor meteen aangebracht worden. Dit geeft meteen een verlichting.

Kleine nagelreparatie € 10 / Nagelreparatie € 22,50

LCN WILDE-PEDIQUE silver plus is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt. Hierdoor kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden op verantwoorde wijze. Doordat het een bijzonder elastische kunststof is past het zich optimaal aan alle bewegingen van de voet of de teennagel. Dit betekent dat een teennagelcorrectie met op geen enkele wijze als storend wordt ervaren. Voor het repareren en herstellen van een schimmelnagel, gescheurde nagel of getraumatiseerde nagel.

Orthese klein €20 groot €30

Een orthese is een opmaat gemaakt siliconen stukje om een probleemgebied drukvrij te leggen.

Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten en mooie rechte tenen. Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, knobbels en zwellingen en likdoorns komen vaak voor. Met een teenstukje (orthese) van siliconen kan ik heel veel problemen verhelpen of verlichten. Eelt en een likdoorn kan worden verwijdert maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt, komt het telkens terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eelt vorming vermindert. Of gestopt kan worden.
Bij klachten zal er altijd eerst de achterliggende oorzaak of aandoening moeten worden achterhaald. De pijn- en drukplek wordt onderzocht. Ook wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van de voet en tenen.